Zandcompleet

Straatwerk voegen: brekerzand of voegmortel?

Contacteer ons

Straatwerk voegen: brekerzand of voegmortel?

Straatwerk voegen wordt veelal gedaan door middel van het invegen van brekerzand. Brekerzand bevat een grove en hoekige korrelstructuur. Daarnaast bevat brekerzand kleine steentjes. Dit heeft als voordeel dat dit zand gemakkelijk in elkaar haakt, waardoor het straatwerk op zijn plaats blijft en onkruid minder kans krijgt.


Een alternatief voor het voegen van straatwerk kan gevonden worden in Voegmortel. Voegmortel is een mortel op basis van lijm wat tevens toegepast kan worden in straatwerk voegen. Het grootste voordeel van voegmortel ten opzichte van Brekerzand is dat het nog beter onkruid weert. Hierdoor blijft uw straatwerk in de lengte van jaren onkruid vrij. Ook vermindert Voegmortel het leegzuigen van voegen waardoor het straatwerk langer stabiel en mooi blijft. Tot slot is voegmortel leverbaar in verschillende kleuren, waardoor uw voegwerk bijdraagt aan de uitstraling van uw terras of straatwerk. Meer weten over welke kleuren voegmortel er bestaan? Lees het in onze blog hierover.

 


Een nadeel van de toepassing van voegmortel is dat het kostenintensief is. Voor grote oppervlakken wordt daardoor vaker brekerzand toegepast.

Melissa Buijens
Heb je vragen? Bel ons of mail gerust!

Service en contact

Duurzaamheid

Bij onze grind en splitproducten werken we met een duurzaamheidsadvies om een duurzame tuin te realiseren. Dit wordt weergegeven met blaadjes. Wat houdt dit in:

Onze meest duurzame grind en split producten zijn producten die afkomstig zijn uit een reststroom. Zo is maasgrind een restproduct van zandwinning. Tijdens het winnen van zand komt er ook gesteente mee, dit gesteente wordt ingezet in het grind assortiment. Ook Granulight voor onder kunstgras of in paardenbodems is een duurzaam restproduct. Dit draagt tevens het groene keurmerk van ‘DuboKeur’. De producten met 3 blaadjes zijn onze meest duurzame keuzes. Lokaal gewonnen en verminderde transportafstanden.

Onze producten die niet uitgesproken duurzaam (of niet) zijn worden weergegeven met twee blaadjes. Ofwel worden deze producten apart gewonnen (dus geen reststroom), maar komt het wel uit Nederland of 1 van onze buurlanden Belgie of Duitsland.

Dit is de minst duurzame klasse binnen onze productgroep. Denk hierbij aan grind producten die kunstmatig worden afgerond (zoals flat Pebbles, de kunstmatig afgeronde variant van Canadian State). Of waarvan de transportafstand groot is om dit product te kunnen importeren.

Meer over duurzaamheid